søndag 30. august 2009

Dag 11-14 - Helgelandskysten (Dønna - Husvær - Ylvingen - Vega - Brønnøysund)


Hei igjen,
Da var vi på land igjen etter noen flåtte dager her på Helgelandskysten. Vi dro avgårde fra Moskenes i Lofoten grytidlig (kl 06.00) på torsdag og tok fergen til Bodø. Kjørte derfra til Sandnessjøen, ferge til Dønna og videre med bil til Herøy og Tenna. Vi ankom fergeleie ved Tenna på ettermiddagen, så padlingen den dagen ble kort. Vi fant oss en øy hvor vi slo leir for kvelden.
Neste dag padlet vi til Husvær for å besøke et nedlagt fiskevær som er omgjort til et padlesenter. (www.havnomaden.no). Her fikk vi gode tips om strender og leirplasser for vå videre padling ut i øyrike. Området består av mange små herlige øyer med hvite sandstrender. Etter besøket på Husvær padlet vi videre sydover mot Vega. Vi dro innom øya Skålvær der det stod en erverdig kirke ute i havgapet. Etter besøket på Skålvær padlet vi nord over igjen for å finne en ny idyll.Utsikten nordover var flott. Dønna ("Dønnamannen") og de 7 søstre reiste seg majestetisk opp fra havet. Vi la oss til på en liten øy, hvor vi også fikk besøk av sauer. Før vi la til land prøvde vi fiskelykken. Det ble fisk på hver kast, så vi måtte hive ut igjen det vi ikke trengte til middag. Største fiskene beholdt vi. Den natten regent det og neste morgen regnet det, men solen tittet frem kl 10 og vi hadde fint vær resten av dagen. Da padlet vi videre nordover mot Tenna, mellom Tenna og Herø og dreide østover inn mot Sandnessjøen. En flott og relativ lang padletur den dagen, ca 3 mil. Vi fant oss til nå den beste leirplassen med sandstrand og fin gresslette. Idag stod vi igjen opp til regn, som også i dag gav seg på morgenen. Padleturen gikk syd-sydvest rundt Tønna, med de syv søstre på vår babord side. vi ankom bilen godt fornøyd med våre tre dager i en herlig skjærgård. Nå sitter vi på fergen til Brønnøysund, via Vega og Ylvingen for vår videre ferd sydover. Vårt neste padleeventyr blir med stor sannsynlighet (hvis været tillater det) en tredagers tur fra Bygdin inn til Eidsbugarden før vi avslutter vår tre ukers tur på Beitostølen til helgen.

Hilsen en utrolig fornøyd padler, Niels Erik

PS ! Ta en titt på Truls sin blogg, den er mer detaljert og utfyllende.


Kart over padleturen


Med fergen "Bodø" fra Moskenes (Lofoten) til Bodø


Dette møtte oss da vi kom frem til Helgelandskysten (Tenna ved Dønna)Vår første leirplass på Helgelanskysten - Morgenstemning


"De syv søstre"


Idyll fra Husvær


Husvær - Besøk hos Havnomaden.no


Truls utenfor kirken ved Skolvær


Et flott sjømerke


Stolt gutt - Fisket fra kajakk (ikke bare enkelt når det bøljer litt også!)


Teltplass andre natten - Skulle ønske det var varmere i vannet.
Strendene var innbydende


Deilig frokost en regnfull morgen!!


Men så kom solen !!Ikke dårlig til å være en 52 år gammel kropp.................


En fornøyd fisker


Litt gråvær, men aldri sur :)


Truls med sin nye sydvest kjøpt på Reine og nå regnet det ........


Litt bøljer på hjemveien til bilen.
Vi ble ganske gode til å mestre vær og vind

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar