onsdag 3. juli 2013

Femunden på 4 dager

Truls og jeg dro oppover til Femunden for vår årlige "langtur". Kom opp onsdag kveld i regn så første natten tok vi inn på en hytte på campingen ved Elgå. Dagen etter bar det avsted nordover i litt motvind.
Etter noen timers padling fant vi en super leirplass som lå i le for både sønnavind og nordavind. Leirplassen lå ved Kuneset like syd om Haugen Gård. Regnet var det ikke noe å gjøre med ! Vi satte opp tarpen og Truls fikk etter mye strev fyr på vårt lille bål. Supert med litt røyk for å holde all myggen unna. Fredagen blåste det bikkjer og katter, så da dro vi på fisketur opp i Femundsmarka. Stien bort til Haugen gård å så videre opp til fiskevannene. Mye vind gjorde at vi ikke fikk fisk, men jeg hadde en ørret på ca 1,5 kg rett ved ved foten etter at den hadde fulgt sluken helt inn på grunnen. Synd den ikke bet til :(. Lørdagen padlet vi nordover til elveutløpet som renner fra Roasten vannene. Flott tur i rolig vær. Det kan blåse fort og kraftig opp på Femunden, så man må være obs ! Søndagen ble en fin fin dag i rolig vær og soool ! Vi brøt leiren og padlet tilbake til Elgå for så å sette nesen hjemover.
Konklusjon: En kjempefin og avslappende tur, men lite dyreliv, lite fisk, mye mygg, mye regn og vind, flott natur. Av 10 poeng får denne turen 8, mye pga været og at vi slet med å få fisk!!


På veg nordover i motvind

Litt info

Vi hadde ingen ting å vente på, så vi dro videre!

Ingen låsing her nei 

Fremme ved Kuneset

Basecamp oppe, den ble veldig bra :)

Kløyving av ei stokk vi fant

Mye stein
Og mye mygg!

Campen fra Kuneset


Gutta på tur

En liten elv som kom opp fra bakken, pussige greier

Nydelig eng ved Haugen Gård

Jeg gir meg ikke 
Stemning
Lille prikken på odden er Truls med fluestanga!

Noen fine sandstrender

Truls fikk Harr på flua
Kan det bli bedre ???

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar