mandag 25. mai 2015

Kano i Nordmarka


Etter mye planlegging og kursing i fluefiske satte vi i år kursen til Tverrsjøstallen for padling og fisking i Nordmarka.Vi satte ut kanoen ved Tverrsjøstallen,padlet over Tverrsjøen med bæring ned til Skarvannet og videre ned til Pershusvannet hvor vi fant en fin øy hvor vi hadde første leir.
Det var utrolig kaldt denne pinsen, ingen vak og mye vind gjorde det vanskelig med fluefiske jeg hadde gledet meg til. Det ble spinnere og rappala woblere. Etter Pershusvannet (neste dag) bar vi kano og baggasje ned til Aklangen, via Finntjern og så ut i Katnosa. Et nydelig vann hvos flere burde ta en tur innom. Det ligger en turistforeningshytte i sydenden av vannet (Katnosdammen). Vi tilbrakte to døgn i Katnosa, men en svipptur opp i Spålen. Litt sleping og bæring av kano for å komme seg opp dit. Elvedraget opp til Spålen var en flott opplevelese med urørt natur, rødreven på myra og små bekker og stryk. Snøen lå fortsatt i terrenget og vi var ofte kalde i vinen og regnet ! Litt sol fikk vi på lørdagen, heldigvis :). På mandag padlet vi videre rundt Katnosa, opp til nordenden og bæring opp til Store Fyllingen og vider ut i Gjerdingen. Vi bestemte oss for å dra videre i regnet og dro helt tilbake til Tverrsjøstallen. Etter en deilig middag med nystekt ørret til forrett, satte vi kursen hjemover etter en flott, kald, forblåst, minnerik, fantastisk tur.


Padleruten vi gjorde på 4 dager


Fint driv over Pershusvannet
Nyter natur
Første camp


Test av hengekøye.Trilling ned til Aklangen

Snøen, mannen og regnet


Snøen ligger langs vannet, fisken er på dypet ?

Beveren har herjet !

Tre pene ørret tok jeg på wobler i Katnosa

Frem skjal vi .......
Idylliske Spålen
4 fiskere vi traff på vår vei. Eldste hadde vært på tur i Katnosa de siste 41 år !

2 kommentarer:

  1. Herlig innlegg. Hvordan var hengekøya? Hengekøye ruler.

    SvarSlett
  2. Det ble for kaldt med hengekøya denne gang, men utrolig grei sak fra "Ticket too the Moon" ! Passer bedre for meg når det ikke regner og +2 !
    Skal prøve den senere med liggeunderlag og sovepose + tarp !

    SvarSlett